Veelgestelde vragen

Begin goed voorbereid aan je ballonvaart. Lees de veelgestelde vragen.

Vind je het antwoord op je vraag niet terug in deze lijst, stel ze dan via ons contactformulier.

Is ballonvaren veilig?

Ballonvaren behoort tot één van de veiligste aspecten uit de luchtvaart. Dankzij een sterk team, worden de ballonvaarten bij Eremflight in alle veiligheid uitgevoerd. Onze vaarten gaan enkel door wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Bij de minste twijfel, wordt er, in overleg met de passagiers, gekozen om de ballonvaart naar een ander tijdstip te verplaatsen.

Daarnaast worden onze luchtballons jaarlijks onderworpen aan een keuring. Deze wordt uitgevoerd door Schroeder Fire Balloons, de fabrikant van onze luchtballons.

Wanneer kan je het beste ballonvaren?

In principe kan men het hele jaar door ballonvaren. Elk seizoen heeft zo zijn charmes, maar de beste weersomstandigheden bieden zich aan tussen april en oktober.

Winter: Genieten van de winterlandschappen, al dan niet besneeuwd.
Lente: Zie hoe de wereld kleur krijgt. (bloesems en groene kleuren primeren)
Zomer: De immense korenvelden die wiegelen door een zachte bries.
Herfst: Een enorm pallet aan kleuren gaat aan je voorbij.

We varen in principe iedere dag van het jaar. Enkel veel wind, regen, slechte zichtbaarheid, mist,… zijn spelbrekers voor de ballonvaart.

Ik boek een ballonvaart, hoe gaat alles verder?

Op de afgesproken dag van de ballonvaart, wordt u door Eremflight opgebeld. U wordt op de hoogte gebracht van de opstijglocatie en uur van afspraak. Voor een avondvaart wordt er steeds een 2-tal uur voor zonsondergang afgesproken.

Indien u een ochtendvaart geboekt heeft, wordt u de avond ervoor gecontacteerd. Bij een ochtendvaart wordt er een half uur voor zonsopgang afgesproken. 

Indien de ballonvaart ten gevolge van de weersomstandigheden niet kan doorgaan, dan wordt er onmiddellijk een nieuwe data afgesproken.

Ben ik bij de voorbereiding van de ballonvaart aanwezig?

De ballon wordt samen met jullie opgebouwd. Zo beleven jullie een ballonvaart van begin tot einde.

Welke kleding draag ik?

Aanbevolen wordt sportieve kleding en stevig schoeisel. Tevens mogen jullie ook een pet voorzien, die jullie hoofd extra beschermd tegen de warmte van onze brander.

Waar stijgen we op?

De keuze van de opstijgelocatie wordt bepaald door

  • De woonplaats van de passagiers
  • De windrichting, opdat er een vaart van minimum 1 uur gegarandeerd wordt.
  • De regelgeving betreffende verboden gebieden

Enkele vaste opstijgplaatsen zijn: Affligem, Ternat, Erpe, Herzele, Destelbergen, Waasmunster,…
We kunnen ook bij u thuis komen opstijgen. Hier moet rekening gehouden worden dat het terrein

  • voldoende groot is
  • vrij van obstakels dient te zijn, zowel op en rond het terrein.
  • Indien het terrein niet van u persoonlijk is, dient er door jullie de toestemming gevraagd te worden aan de eigenaar.

We vragen als je met ons contact neemt duidelijk te vermelden in welke streek (gemeente of stad) we zouden moeten varen (LET OP!! Dit is enkel indien u geen gebruik maakt van onze vaste vertrekplaatsen).

Wat mag ik verwachten tijdens de vaart? Waar landen we?

Wanneer de ballon startklaar is, begint uw ballonvaart. Bij u zal ondertussen de spanning van de start verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor de verwondering over de rust, stabiliteit en het vrije uitzicht vanuit de mand. Onze crew is ondertussen op weg om de ballon te volgen, eventueel gevolgd door enthousiaste kennissen of familieleden. De ballon drijft met de wind mee en is op geen enkele wijze - uitgezonderd de hoogte - te besturen, zodat er op een geheel andere plaats wordt geland, dan waar is opgestegen. 

Is er een après-ballonvaart?

Samen met jullie wordt de ballon na de landing ingepakt.  Als de ballon is ingepakt, is er tijd voor een après-ballonvaart bestaande uit cava, frisdrank en versnaperingen.

Hoe keren wij terug?

We vragen steeds om een volgwagen te voorzien, opdat iedereen op een veilige manier terug naar huis kan.

Jullie vrienden en/of kennissen zijn steeds welkom bij het opstijgen van de ballon. Zij kunnen steeds ons volgwagen volgen tijdens de ballonvaart.